Hiihtokoulu kevään 2023 ohjelma:Hiihtokoulussa opetellaan hiihdon alkeita, tekniikkaa sekä leikitään suksilla.
Tänä vuonna (2022) syksyllä alkavaa hiihtokouluun on kaikki tervetulleita, ikäsuositus 5v.
Hiihtokoulu on maksuton kaikille!
Ilmoittautuminen kentän vieressä makkarakopilla klo 18.00 alk.

Aloitamme hiihtokoulukauden sulanmaan peleillä ja erilaisilla harjoitteilla pururadalla ja sen ympäristössä. Ensimmäisillä hiihtokoulukerroilla tarvitset mukaan sauvat, otsalampun ja säänmukaisen, kerrospukeutumista suosivan ulkoiluvarustuksen. Otsalampun saa myös tarvittaessa lainaksi ohjaajalta.

Ladun valmistuttua siirrymme suksille ja päivitämme hiihtokoulun ohjelmaan kunkin viikon harjoituksen teeman ja hiihtotyylin.
Hiihtokoulussa on vastuuvetäjänä Hanna Kemppainen. Hannan apuna on apuohjaajia mukana vetämässä ryhmiä.

HUOM! Jotta hiihtokoululainen on vakuutuksen piirissä harjoitusten ajan, tulee jokaisen hiihtokoululaisen ilmoittautumisen yhteydessä täyttää ilmoittautumislomake.
Lomake löytyy myös tästä:

ILMOITTAUTUMISLOMAKE LÖYTYY TÄÄLTÄ


Hiihtokouluun voi käydä myös tutustumassa kahden hiihtokoulukerran ajan ilmoittautumalla huoltajan kanssa ennen harjoitusten alkua makkarakopin kokoontumispaikalla.Anjalan Liitto on järjestänyt 6 – 16 – vuotiaille hiihtokoulua vuodesta 2007 marras-maaliskuun aikana. Mukana on ollut vuosittain yhteensä noin 30 lasta ja junioria. Hiihtokoulua on vedetty kerran viikossa aina ohjatusti ja mukana olevat hiihtokoululaiset on jaettu ikä- ja tasoryhmiin. 

Yhteisöllisyys ja yhdessäolo on tärkeä kokemus! Haluamme kasvattaa junioreille kulttuuria, jossa kokoonnumme liikkumaan yhdessä. Kannustamme samalla eri lajeihin ja monipuolisuuteen. Hiihtokoulut on turvallinen paikka kehittyä, kasvaa, leikkiä ja harjoitella. 

TERVETULOA HIIHTOKOULUUN JA TREENEIHIN!

TENAVAT (5-9v) loka-maaliskuu

Sulan maan aikana hiihtokoulua toteutetaan sauvakävelynä ja lamppulenkkeilynä Anjalan urheilukentän lähimaastossa. Lumien tultua siirrytään suksille, jolloin harjoittelemme eri tekniikoita sekä taitoharjoittelua. Suksilla pujottelut, pysähdykset, tasapaino, viestit, leikit jne… kuuluvat tenavat – ryhmän hiihtokouluun!

TREENARIT (10-16v) marras-maaliskuu

Sulan maan aikana treenataan sauvakävelynä ja lamppulenkkeilynä urheilukentän lähimaastossa. Lumien tultua keskitytään hiihtotekniikoihin ja treenataan molempia tekniikoita perinteinen / vapaa. Tavoite on antaa valmiudet jatkaa itsenäistä hiihtoharjoittelua tai siirtyä halutessaan Talentti – ryhmän mukaan taitojen kehittyessä.

TALENTIT (kilpailijat) ympäri vuoden

Valmennusryhmä on tarkoitettu kilpailuista kiinnostuneille junioreille. Harjoituksissa keskitytään laadukkaaseen treeniin niin pitkillä lenkeillä kuin kovemmissa vetoharjoituksissa. Tarjoamme mahdollisuuden kehittyä ja oppia harjoittelun alkeita monipuolisesti ja tavoitteellisesti. Tarvittaessa ryhmää jaetaan pienempiin tasoryhmiin. 

Ryhmä on jaettu ikäryhmiin, joilla on omat vastuuvalmentajat. Ryhmällä on vuosisuunnitelma, jota vastuuvalmentajat muokkaavat yksilöiden tarpeiden mukaan. Yhteisharjoituksia on 1-4 / viikko ympäri vuoden. Harjoitukset ovat avoimia myös muiden seurojen jäsenille sekä tietenkin valmennusryhmän junnujen vanhemmille. 

Lisätiedot Talentti – ryhmästä heikki.tonteri@gmail.com tai 040 – 586 0618